Tavaszi Pug találkozó

Ez volt az első komolyabb Peugeot-s találkozónk. Eddig csak egy naposokon voltunk, ez most két egész nap volt. :D Na jó, nem egész, de ez már szőrszálhasogatás. :)
Szóval szombat "reggel" 10-től volt találkozó az M3-as kivezetőjénél. Úgy tűnik, ez egy olyan megszokott találkozási pont a pugosoknál, mint a polskisoknál a Lurdy ház. :) Mi Szántóról indultunk és még aznap reggel kellett bevásárulnunk. Egyszóval 10-re nem értünk oda, de a fél 11-es indulást azért nem késtük le. :D   Ha jól emlékszem 11 autó gyűlt össze. :)  Kis várakozás után indultunk is a találkozó helyszínére.  Kemencén a Kőrózsa Panzióba foglaltunk szállást. Az út odafelé nagyon szép, hosszasan a Börzsönyben, szerpentin utakon vezetett. Néhol még szalagkorlát sem volt. Matyi persze rögtön ijesztgetett, de azon csodálkoztam volna, hogy ha nem teszi. (Jól van, az igazsághoz hozzátartozik, hogy rendesen meg is ijedtem. :D )
Diósjenő felett megálltunk egy kis réten a kilátás megtekintése végett, majd rövidesen továbbindultunk a szállásra. A szobák elfoglalása és egy kiadós ebéd után megnéztük Drégelyvárat. Ráadásul az a szerencse ért minket, hogy csatlakozhattunk ahhoz a klubtársunkhoz, akinek CJ-je van. Megvallom, én még sosem ültem cabrióban. :$ Nagy élmény. :D Bár az tuti, hogy mindig egy réteggel több ruha kell hozzá, mint egyébként, főleg, ha olyan fázós vagy, mint én. :) A szállásra visszaérve lassanként nekiálltunk sütögetni. Ez igencsak az estébe nyúlt, és végül a sötét és a hideg (vagy inkább csak hűvös) vetett véget neki. Szerintem éjfél előtt bőven ágyban voltunk, de itt is volt egy kemény mag, akik kitartottak hajnalig. :D
Vasárnap nem kellett korán elhagyni a szállást. Bár ezt csak abból tudtuk meg, hogy senki sem döntötte ránk az ajtót 10-kor. :D Így egy reggeli és kávé után lassan összepakoltunk. "Kevés" várakozás után ismét útrakeltünk. Ezúttal a Honti-szakadék volt a cél. Ez Hont község mellett egy kis szakadék - mily' meglepő :P - patakkal és üledékes, őscsigás kőzetekkel. (Vagy minek is nevezzük ezeket. :$) Sajnos nem tudtam előre, hogy csúszós patakmederben kell majd felmásznunk. Finoman fogalmazva nem voltam alkalomhoz öltözve. :D Így félúton megálltam és ott vártam be azokat, akik feljebb merészkedtek. Matyi szerint túl sok mindenből nem maradtam ki. :P Szerencsére sikerült elesés nélkül visszaérkezni a parkolóba. Ez különösen azért jó, mert a fényképezőgépet a farzsebembe tettem, hogy legalább a kezem szabad legyen.
A parkolóban véget is ért a találkozó. Elbúcsúztunk egymástól és mire észbekaptunk, már csak két autó állt ott. Mi végül megbeszéltük, hogy Nagymaros felé együtt megyünk haza. Ha jó áron lehet kompozni, akkor a rövidebb úton megyünk haza, ha nem, hát akkor sem kerültünk nagyot. Sajnos a komp nem volt olcsó, így Nagymaroson csak enni álltunk meg, majd indultunk tovább. Este 6 körül értünk Szántóra, innen kis pihi után indultam is haza. Mivel a találkozó alatt végig Matyi vezetett, élveztem a hazaút minden méterét. :) Különösen, amikor a tötyörgőket előzgettem. :D Sajnos pontos fogyasztást még mindig nem tudok mérni, lévén a km óra még mindig nem működik. :( A többiek számításai szerint nagyjából 198 km-t tettünk meg. A benzinszintjelző kicsivel 3/4 alatt volt, amikor hazaértem.
A találkozó szerintem jól sikerült. A megszokott polskis találkozókhoz képest sokkal szervezettlenebb és lazább volt. Viszont mivel a múlt hétvégét végiggüriztük, jól esett most egy kis lazázás és élményautózás. :) Remélem, legközelebb ismét el tudunk majd menni. :)
A Galamb most úgy fest egy darabig ismét állni fog, de lassan időszerű egy olajcsere. Ehhez vettünk jó kis Total 10W40-et akciósan az óóóósanban. :) Ezen kívül nem ártana már a kárpitot is kicserélni az utastérben. Ehhez viszont még kellene szerezni egy szigetelést, mert úgy tűnik, legutóbb kispórolták belőle. :(
vonulás még mindig vonulás Diósjenő felett Pózolj Peugeot-val :) szállás előtt

Kommentek

KeMa

Jó kis hétvége volt :)

DrótPostaGalamb

Úgy bizony! :) Köszönöm a sofőrködést és a képeket! ;)

nyuszy

A kabrióhoz nem sok ruha kell, hanem igazán jó idő :)

Mennyibe kerül ott a komp?

A kis létszámú találkozók nagy előnye, hogy sokkal kötetlenebb lehet a buli. Amikor mi elkezdtük a téli talit kevesebb, mint 10 autóval, még nálunk is így ment a dolog, de sajnos 20-30 autónyi emberrel a kötetlenség az már nem előny, hanem folyamatos tökölésnek tűnik. A siker átka, ugye :)

KeMa

nyuszy #53132: Egy autónak 1400 Ft, plusz a két utas 2x500 (ha jól emlékszem).

Lehet ez a kabrió nem a legjobb verzió volt, mert lehúzott ablakokkal 40-50 km/h felett eszméletlenül bevágott a szél minden irányból, még elöl is.

DrótPostaGalamb

nyuszy #53132:
Kabrióról tényleg nincs más tapasztalatom, csak az, hogy most fáztam a végén. De hangsúlyozom, hogy fázós vagyok, illetve valóban nem volt kánikula szombat délután. Annyira semmiképpen sem, mint amennyire lazán öltöztem. :)
A komp ára autó+ 2főre szerintem 2.200 volt összesen. Bár ez kb ugyanaz, mint amit Matyi is mondott. :P
Ami pedig a tali szervezését illeti, egyetértek veled. De nekem (vagy talán mondhatom Matyi nevében is) ekkora társaságnál is tökölésnek tűnt néha a dolog. De tudom, hogy nem könnyű jól megszervezni egy hétvégét, ezért nem szemrehányás, csak észrevétel.

KeMa

DrótPostaGalamb #53141: Az eddigi Peus találkozós tapasztalatokhoz képest eléggé korrekt volt a tali, de igen, igényli a nagyobb szervezést egy ekkora társaság.

nyuszy

KeMa #53135:
DrótPostaGalamb #53141:
A komp ezek szerint ott is inkább szórakozásra jó, mint a Balatonon :)
Egyébként ez a találkozós-programos dolog azért jó, mert a nyáritalis véleménykérőn kaptunk olyat is, hogy kevés a program, meg olyat is, hogy túl sűrű a program, lehetne lazább - ugyanarról a taliról :) Vegyétek kezetekbe a dolgot, szerintem tapasztalatotok van elég.

DrótPostaGalamb

KeMa #53150:
Bocsánat, ha úgy tűnt, hogy nem tetszett a tali. :( Nagyon is tetszett, csak megjegyeztem, hogy még felfedezhetők szervezésbeli hiányosságok. :P

KeMa

nyuszy #53158: Taliszervezési "jártasságom" miatt (már ha van ilyenem) fel is kértek a vezetőségi csapatba :D . Hát, jó móka lesz.

De nyuszy, mi ez a hozzáállás?!?! Jóváhagyod, hogy egy MÁSIK klub legyen?!?!?!?!?!!? :D :D :D :D

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!