Újabb szervíz

Nem is tudom, hol kezdjem. A lényeg, hogy az utóbbi néhány hétben furcsa hangokat hallatott a futómű: elölről egyre erősödő nyikorgás volt hallható, hátulról meg hasonlóan egyre hangosabb kopogás. Igazán mindkettőben az volt az aggasztó, hogy Matyinak sem volt (biztos) ötlete arról, hogy mi is lehet a gond. Csapágyra gyanakodtunk, de aztán ezt is kizártuk. Mivel - meglepő módon - nem múlt el egyik jelenség sem magától, ezért két hete pénteken elmentünk vele a szerelőhöz.
Egy hét múlva telefonált. A hátsó hang forrása az volt, hogy a féket tartó egyik rugó eltörött. :O A másik pedig onnan ered, hogy a féktárcsa beleért a kerékagyba. :S Ez úgy lehetséges, hogy tavaly a féltengellyel együtt cseréltük a kerékagyat is, mert úgy volt egyszerűbb. Sajnos akkor még nem tudtuk, hogy az 1.9-eshez való kerékagy nem lesz jó az 1.6-oshoz. Úgy néz ki, egy év alatt ez megtette a hatását. Szerencsére még megvolt a régi, kiszerelt féltengely és kerékagy. Elvittük hát a szerelőhöz, aki keddre össze is rakosgatta. És még a végösszeg is barátságos volt.
Az első tapasztalotok igen pozitívak. Bár hazafelé egy picit megint nyikorgott az eleje. Remélhetőleg ez csak átmeneti és nem komoly probléma.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!