Vízcső, 2. felvonás

A rosszidő közeledtére és a polski állapotára való tekintettel kölcsön adtam Matyinak a GTi-t. Amióta közel van a munkahelyem, úgyis egész héten egy helyben állt és legfeljebb a hétvégéken használtam egy keveset.
Múlt hét pénteken tehát azzal indultunk ki Szántóra. Vörösváron jegyezte meg Matyi, hogy nem akar visszamenni a vízhőmérséklet, pedig folyamatosan ment a ventilátor. Vörösvár után bekapcsolt a másik ventilátor is. Legalább megtudtuk, hogy működik a kétállású hőgomba (vagy mi). Viszont egyre biztosabbak lehettünk abban, hogy valami nem stimmel. Szinte azonnal valamelyik hűtővízcsőre gyanakodtunk. Szántón az emelkedőn a STOP lámpa is kigyulladt. Innen már gyorsan otthon voltunk, de Matyi már lendületből parkolt le a ház elé. Ahogy megálltunk hallani is lehetett a sziszegést. Ez bizony a vízcső. Óvatosan belestünk a motortérbe. Ugyanaz a kicsi, lehetetlen formájú cső szakadt ki, mint a múltkor. Annyival jobban jártunk, hogy most lefelé spriccelt egy gombostűfejnyi lyukon át a fagyálló. Így legalább nem ázott el a gyújtáselosztó és nem állt meg az autó, mint a cövek. Mivel akkor és ott úgysem tudtunk vele mit kezdeni, visszacsuktuk a gépháztetőt, és mentünk dolgunkra.
Sajnos azonban magától nem terem új vízcső, szóval elkezdtünk körbeérdeklődni. Másnap egyébként is át kellett mennünk Vörösvárra. Bementünk a Bárdiba is, de sajnos nekik nem volt ez a fajta cső. Érdeklődtünk klubtársaknál. Ők ajánlották, hogy kérdezzünk rá Peugeot szakszervizben is. Voltak már pozitív tapasztalataik, különösen a Fábiánnál. Utánanéztünk, és végül a hozzánk közelebb eső Dunaautó szervízének küldtünk ajánlatkérést ez ügyben. Kevés levelezés után közölték, hogy nem tudnak információt adni a megadott adatok alapján. :S
Közben kaptunk egy újabb tippet az egyik klubtárstól. Igaz, külföldről kellene megrendelni és postával együtt ez a kis darab cső is közel 10 ezer forint lenne, de a semminél mindenképpen jobb. Mivel azonban egy polskis ismerős is megígérte, hogy utánajár a dolognak, még várunk ezzel egy kicsit. Nem hátrány, ha van egy tartalék darab, de ki tudja, mennyibe kerülne a kettő együtt.
Közben nem teljesen maradtunk tétlenek. Mivel Mukit a múlt hétvégén, illetve a legutóbbi hétfőn sikerült műszaki képessé tennünk - legalábbis megtettük, ami tőlünk tellett -, ezen a hétvégén jutott egy kevés idő Galambra is. Persze amivel legelőször szembesültünk, az az volt, hogy megint alaposan beázott a kocsi. :S Olyannira, hogy a hótálcás gumiszőnyeg sem volt elég. Ennek ellenére is átázott a kárpit. Kiszedtük a tálcát és felemeltük a kárpitot is. Hagytuk száradni egy darabig.
Ezután nekiláttunk kioperálni a sérült vízcsövet. Megvolt még a múltkori darab is, sőt, volt egy másik, hasonló formájú csövünk is. Sajnos azonban nagyon gyorsan rá kellett jönnünk, hogy még így sem fogunk tudni ideiglenes megoldást alkotni rá. Marad a várakozás, no meg a kutatás.
Viszont hogy egy kicsit pozitívabb legyen a végkicsengés, a beázás gondot sikerült megoldani. :) A szélvédő alatt légbeeresztő rács (fogalmam sincs, mi a hivatalos neve, de ez egészen szakszerűen hangzik :D ) nemes egyszerűséggel nem volt betolva a szélvédő kédergumija alá. Márpedig Matyi kabrióján ott van és az nem ázik be. :P Kis türelemjátékkal bevarázsoltuk hát Galambét is.  A teszt eső nem is váratott magára sokáig. 6 után olyan vihar volt, hogy öröm volt nézni. Mielőtt hazamentem volna - busszal :( - ellenőriztük a kocsit: teljesen száraz volt! Szóval legalább ez a gond letudva. :)

Most várunk, hogy mit mond a polskis kolléga. Addig is felhívom azt a szervizt, amelyiknék a többi pugos már járt sikerrel. És ha egyik sem jön be, hát jöhet 10 ezerért a külföldi. De a hosszú hétvégén mennie kellene a kocsinak, hogy ezzel mehessünk a telekre. ;)

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!