Újra az utakon

Galamb nagyjából év eleje óta üzemen kívül van. Karácsony után egyszer még el tudtam menni vele vásárolni, de utána nem indult már be. Elsőzör arra gondoltunk, hogy valami leszívja az akksit vagy egyszerűen csak rossz akksit vettünk. Aztán rájöttünk, hogy az egyébként is haldokló önindító adta meg magát. A riasztó és a lámpa ugyanis működött, csak az autó nem indult. Még csak meg sem nyekkent.
Matyi még decemberben kiszúrta azt is, hogy a hűtő egy ponton szivárog, mert amint bemelegszik az autó, elkezd gőzölögni. Mivel az önindító cseréhez a hűtőt úgyis le kell szedni, ezért még ez sem volt olyan nagy nehezítő körülmény.
Szerencsénkre egyik 205 klubos ismerősünknek volt mindene, amire szükségünk volt. Két hete el is hoztunk tőle mindent. Tegnap pedig bekéredzkedtünk viandrék garázsába.
A művelet elég gyorsan megvolt, nem volt semmi váratlan hiba vagy szívás. Lényegében a következők történtek: hűtővíz leenged, hűtő kiszed, önindító le, gyors próba a földön, új önindtó vissza, gyors próba (elsőre röffen), tágulási tartály kicserél, hűtő vissza, vízzel feltölt. A légtelenítés elég egyszerű. Tulajdonképpen csak be kell indítani és megvárni, amíg a venti is bekapcsol.
Az egyetlen aggodalomra okot adó mozzanat az volt, hogy a kuplung pedál himba tengely csavar megszakadt. Tartunk tőle, hogy ez még gondot fog okozni, bár most működik a kuplung. Reméljük, hogy nem Bogácsra menet makacsolja meg magát a kishölgy. :)
Matyi még tuti átnézett pár dolgot, ha már ott vagyunk, de én bizony már nem emlékszem, mit mondott. Ja, az olajbeöntő sapka végül meglett, közvetlenül a beöntő mellett. :D Nem is tudom, a múltkor hogy nem vettük észre. Bár ezt most nem tettük vissza, mielőtt a O gyűrű híján tényleg elhagyjuk.
A küszöb csere azonban már nem nagyon várhat. A bal ajtó sarkánál már iszonyatos a helyzet. Bár ezzel várnunk kell a kabriós idő megérkezéséig, mert most Galamb az egyetlen használható autónk.
Végül megemlíteném azt is, hogy két hete megszereztem a parkolási engedélyt Galambnak. Február 4-e óta ugyanis nálunk is fizetős a parkolás. Mindezt csak azért említem, mert a bürokrácia csodájára várakozással együtt is negyed óra alatt végeztem az engedély megszerzésével. Szóval így is lehet ezt csinálni... Ráadásul matrica sem kell, mert rendszám alapján ellenőrzi az autókat a közterület felügyelő.
Hűtő kerül vissza Töltődik... jaj :(

Kommentek

Karki

Nálatok hogy van a parkolási rendszer? Lakásonként be lehet bármennyi autót bejelenteni?
Bátyám most szenved ezzel a dologgal az I. kerületben, mert a második autóra már évi kb. 80 000 Forintot kellene fizetni, hogy megkapja a parkolási engedélyt...

Buszos Petya

A küszöbön a rohadást remélem komplett elemcserével tervezitek megszüntetni. Lehet ugyan foltozni is, de szerintem nem érdemes.

DrótPostaGalamb

Karki #54116:
Itt úgy működik, hogy aki ide van bejelentve, annak 1 autóra a parkolási engedély 1.000 Ft / év. Hogy 2. autóra mennyi lenne, azt sajnos nem tudom, mert nálunk a családban összesen van 2 autó, de két különböző néven. ;)
Buszos Petya #54119:
Természetesen komplett elemcseréről lenne szó. Sajnos nem csak ezen a ponton van vele gond, ezért a foltozgatásnak semmi értelme sincs.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!